Dakisolatie
Het dak van een woning is één van de grootste bronnen van warmteverlies in een woning. Via het dak gaat er ongeveer 30% aan warmte verloren. Een goede isolatie is dus een vereiste voor iedere woning. Dakisolatie kan op meerdere manieren worden aangebracht, isolatie met pur-schuim aan de binnen- of buitenzijde van het dak komt het meeste voor.
Isolatie aan de binnenzijde van het dak is de meest voorkomende vorm van dakisolatie.
Dakisolatie aan de buitenzijde
Isolatie aan de buitenzijde van het dak komt veel voor bij nieuwbouwwoningen. Tijdens de bouw van de woning wordt op het dak een naadloze polyurethaan isolatielaag aangebracht. Na het aanbrengen van deze isolerende laag kunnen de panlatten en dakpannen worden aangebracht. Uiteraard is dit ook mogelijk bij bestaande woningen maar dit vergt een behoorlijk investering, dakisolatie aan de binnenzijde is dan ook een logische optie.
Zoldervloerisolatie
Ronald Gerressen B.V. beschikt ook over een alternatief voor dakisolatie, namelijk het isoleren van uw zoldervloer. Het voordeel van zoldervloerisolatie t.o.v. dakisolatie is dat het een kleinere ingreep betreft. Deze manier van isoleren is zeer geschikt wanneer u uw zolderverdieping niet als woonruimte wordt gebruikt.
Meer informatie?
Vraag vrijblijvend een offerte aan!
Supafil Timber Frame
Supafil Timber Frame is snel en eenvoudig aan te brengen in houtskeletbouw wanden, plafonds en hellende daken.
In nieuwbouw toepassingen kunnen houtskeletbouw wanden volgeblazen worden met Supafil. In combinatie met het Homeseal system, biedt Supafil een perfecte oplossing voor luchtdicht bouwen. Met de juiste combinatie van hoogwaardige producten, wordt eenvoudig een duurzame, luchtdichte en energiezuinige gebouwschil gerealiseerd.
Terwijl de spouwmuur gevuld wordt, kan ook het plafond, de loft of het hellende dak worden (na-)geisoleerd. Met hetzelfde gemak wordt Supafil Timber Frame ingeblazen tussen de gordingen of spanten in het hellende dak. Ook de nok kan meegenomen worden, net als andere (niet zichtbare) lege ruimtes en onregelmatige aansluitingen van het dak. Door de optimale vulling worden koudebruggen en energieverliezen voorkomen.
